Uzmanlıkları süresince Bilişsel Davranışçı Terapi, Kabul ve Kararlılık Terapisi, Şema Terapi, Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi ve Psikodrama başta olmak üzere bireysel ve toplumsal travmalarla çalışma, çocuk ve aile odaklı saha çalışmaları kapsamında; bireysel psikoterapi, grup psikoterapisi süpervizörlüğü ve psikolojik danışmanlık alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir.
"Dışavurumcu Sanat Terapisi" metotları ile duygu durum düzenleme ve kişisel baş etme mekanizmalarını güçlendirme alanları özellikle çalışmalarını yoğunlaştırdığı alanlardır. Türkçe ve İngilizce olarak 2 dilde klinik çalışmalarını sürdürmektedir.
T.C Başbakanlık Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Genel Müdürlüğü ve T.C Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen projelerde, sosyoekonomik açıdan dezavantajlı çocuk ve ailelere yönelik gönüllü çalışmalarda yer almıştır.
2015-2017 yılları arasında US Psikiyatri Enstitüsü’nde uzman psikolog ve klinik geliştirme sorumlusu olarak görev almıştır. Bu çalışma döneminde US Psikiyatri Enstitüsü ve Bahçeşehir Üniversitesi iş birliğinde, psikoloji yüksek lisans öğrencilerine yönelik staj programında “Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Süpervizyon” ve “Davranışsal Bağımlılıklar” dersleri kapsamında eğitmenlik yapmıştır.
2017 yılı itibari ile, Dünya Doktorları Derneği’nde Ruh Sağlığı ve Psikososyal Destek Proje Sorumlusu olarak toplumsal travmaların aile sistemi üzerine etkisini incelemiştir. Bu süreçte dezavantajlı gruplarla travma ve aile eksenli psikoterapi çalışmalarında bulunmuş, aynı zamanda ruh sağlığı ve psikososyal destek ekibinin süpervizörlüğünü yapmıştır.
2019 yılı itibari ile, travmaya maruz kalmış çocuklara ve gençlere yaratıcı sanat terapisi yöntemleri aracılığı ile psikososyal destek veren Maya Vakfı’nda Klinik Direktör olarak çalışmalarına devam etmektedir.
Travma alanında çalışan meslek gruplarında görülen eş duyum yorgunluğu, ikincil travma , travma sonrası büyüme, psikolojik sağlamlık ve öz bakım temaları üzerinden süpervizyon desteği sağlamaktadır. Vakfa bağlı tüm klinik ekibin teorik donanım, uygulama yönünden desteklenmesi ve programların klinik koordinasyonundan sorumludur.
“Travma ve Psikososyal Destek’’ alanındaki çalışmaları kapsamında; ruh sağlığı çalışanlarını, travmayla ve travmaya maruz kalan bireylerle çalışmaları, mesleki deneyimlerini daha etkili ve yaratıcı şekilde kullanmaları konusunda desteklemektedir. Bunun yanı sıra, alanda çalışan ruh sağlığı uzmanlarının “çocuk ve aile ile görüşme teknikleri” ve “sanat temelli psikososyal destek çalışmaları” konusunda donanımlarının artması yönünde destek sağlamaktadır.
Klinik psikolojik danışmanlık verdiği alanda ekolojik bir yaklaşım benimsemekte olan Konuş, “Aile Terapisi”, “Kabul ve Kararlılık Terapisi”, “Şema Terapi”, “Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi”, “Psikodrama” ve “Dışavurumcu Sanat Terapisi” yaklaşımlarından faydalanmaktadır.
Mesleki ilgi alanları arasında ergenlik ve yetişkinlik dönemi ruhsal sorunları olmak üzere özellikle;
• Kaygı/Anksiyete Bozuklukları (Sosyal Fobi - Panik Bozukluğu - Yaygın Kaygı Bozukluğu- Özgül Fobi)
• Depresyon Bozuklukları (Majör Depresyon Bozukluğu, Süregiden Depresyon Bozukluğu)
• Takıntılar (Obsesif Kompulsif Bozukluk)
• Travma İlişkili Bozukluklar (Travma Sonrası Stres Bozukluğu- Akut Gerginlik Bozukluğu- Uyum Bozuklukları)
• Kayıp ve Yas
• Kişilik Bozuklukları (Narsist Kişilik Bozukluğu, Borderline-Sınırda Kişilik Bozukluğu, vb.)
• Çift ve Aile Problemleri
• Boşanma
• İlişki Sorunları
• Duygusal Bağlanma Sorunları
• İş Yaşamına İlişkin Sorunlar
• Stres Yönetimi
• Duygu Düzenleme ve Kişisel Baş Etme Mekanizmalarının Desteklenmesi
• Bireysel Gelişim ve Farkındalık Arttırma alanları kapsamında bireysel ve toplumsal alandaki klinik çalışmalarını sürdürmektedir.