Anadolu Üniversitesi Konuşma Bozuklukları Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde (DİLKOM) 400 saat çeşitli dil, konuşma ve ses problemlerinin terapisini yürütmüş ve Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Nöroloji, Kulak Burun Boğaz, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim dalında stajını tamamlamıştır.
Belçika, Thomas More Üniversitesinde ‘Kekemelikte Güncel Yöntemler’ üzerine çalışmalar yapmıştır.
2015-2019 arasında DIRFLOORTIME eğitimleri alarak En üst düzeyde DIRFloortime klinisyeni ve eğitimcisi olmaya hak kazandı. Halen gerek Türkiye, gerekse dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşayan dil konuşma terapistleri, ergoterapistler ve özel eğitim öğretmenlerine DIRFloortime eğitimleri vermektedir.
2015 ve 2017 yıllarında konuşma ve dil bozukluklarının tedavisinde kullanılan PROMPT tekniği (Giriş ve Gelişmiş seviyelerde) eğitimi almıştır.
2014 yılında yutma bozuklukları rehabilitasyonunda kullanılan Neuromuscular Electrical Stimulation (Vitalstim) yeterliliğini elde etmiştir.
2018 yılında duyusal entegrasyon bozukluğu olan çocukların teşhis ve tedavisinde altın standart olarak kabul edilen CLASI - Ayres Sensory Integration eğitimine başladı.
Aldığı diğer eğitimler arasında otizmli çocukların terapisinde ve aile yeterliliğinin artırılmasında uygulanan Hanen- More Than Words eğitimi; daha yüksek sınırlılıkları olan otizmli ve gelişimsel geriliği olan bireylerin eğitiminde uygulanan verbal behavior ve PECS eğitimleri, erken dönem kekemelik terapisi (Lidcombe) ve aşağıda yer alan diğer eğitimler bulunmaktadır.
Egemen Nakışçı halen doktora çalışmalarına devam etmekte, lisans seviyesinde öğrencilere 'ileri otizm araştırmaları' dersini vermektedir.
Egemen Nakışçı’nın kekemelik alanında önemli yeri olan Kennet o. St Louis ve Sertan Özdemir’ile birlikte yazdığı ‘Comparing of Prescooler’s Stuttering Attiudes in Turkey and In the USA’ isimli makalesi hakemli bilim dergilerinde ve çeşitli kongrelerde sunulmuştur.