17 yıldır çocuk ve ergen psikoloğu olarak görev yapan Seval Eryılancı , Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi kliniğinde stajyer olarak çalışmıştır. 2004 yılı itibariyle çalışmalarına çocuk ve ergen psikolojisi alanında uzmanlaşarak devam etmiştir. Çalışmış olduğu merkezlerde bireysel danışmanlık, aile danışmanlığı ve eğitim koordinatörlüğü yapmıştır. Psikoloji alanında çeşitli AB projelerinde yer almıştır. Seval Eryılancı, Türk Psikologlar Derneği üyesidir.
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi "Konuşma Bozuklukları" biriminde psikolog olarak görev yapan Filiz Kardelen ile AKEM konuşma bozukluklari ve psikolojik danışmanlık merkezi nde çalışarak Filiz Kardelen’in süper vizyonluğunda konuşma bozukluklari alanında çalışmıştır. İşitme engeline bağlı konuşma bozuklukları, gecikmiş dil geriliği, kekemelik ve artikülasyon bozukluğu alanlarında çalışmıştır.
2010 yılı itibariyle Terapi İzmir psikolojik hizmetler ve kurumsal danışmanlık merkezinde çocuk ve ergenlere yönelik danışmanlık yapmıştır. Seval Eryılancı 3-6 yaş arası çocuklar ve ailelerine Ege Serbest Bölgesi (ESBAŞ) Çocuk Yuvası’ nda ve diğer anaokullarına danışman psikolog olarak hizmet vermektedir.
Velayet davalarında bilirkişi olarak yer aldığı çalışmalar yapmaktadır. Halen Ninoklinik’ te çocuk ve ergen psikoloğu olarak çalışmaktadır. Çocuk ve ergenlerle eğitimlerini almış olduğu “Çocuklarda ve Ergenlerde Kullanılan Bilişsel Davranışçı Terapi Yöntemleri, Yönlendirilmeyen Oyun Terapisi ve Bilişsel Davranışçı Oyun Terapisi” yöntemlerini kullanarak aşağıda yer alan konularda çalışmaktadır.
Çalışma Alanları:
- Kaygı Bozuklukları (ayrılık (separation) anksiyetesi, okula başlama, yalnız yatamama, gece korkuları, dişçi, doktor korkusu, asansöre binme korkusu, takıntılarla baş etme…)
- Öfke ve Karşı Gelme Problemleri
- Olumsuz Davranışlarla Başa Çıkma (parmak emme, tırnak yeme, giysi ısırma, sinirlilik, inatçılık…)
- Boşanma ve Çocuğun Uyumu
- Okul Sorunları ve Okul Başarısı
- Kardeş Kıskançlığı
- Tuvalet Eğitimi, Alt Islatma ve Kaka Problemleri
- Uyku ve Yeme Sorunları
- Özgüven Eksikliği
- Gecikmiş Konuşma
- Kekemelik
- Özel Öğrenme Güçlüğü (Disleksi)
- Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu
- Otizm
- Zihinsel Öğrenme Yetersizliği
- Ergenlik Çağı Sorunları:
- İletişim Sorunları
- Sınav Kaygısı
Deneyimler:
- 2003-2004 Emekli sandığı geriatrik bakım merkezi
Görev tanımı: Merkez' de kalan yaşlıların her türlü problemlerinin çözümüne yönelik görüşmeler düzenlemek, Merkez' de kalan patolojik bir problemi olan yaşlıların gözlemlerinin yapılması ve görüşme süreçleriyle takip edilmesi, Merkez' e kabulü yapılacak yaşlılara bilişsel fonksiyonlarını ölçmeye yönelik test uygulanması, Merkez' de kalan yaşlıların varolan patolojilerine yönelik olarak kurum psikiyatristi ile görüşmek.
- 2004-2009 Konuşma Bozuklukları Özel Eğitim Kurumları
Görev tanımı:  İşitme engelli kekemelik artıklasyon bozukluğu gecikmiş dil geriliğine yönelik konuşma terapisi uygulanmıştır..
- 2010-2020
Terapi İzmir psikolojik hizmetler ve kurumsal danışmanlık merkezi
Görev Tanımı:
Çocuk ve ergenlere yönelik bireysel ve aile danışmanlığı
- 2012-2020 Ege Serbest bölgesi Çocuk yuvası
Görev tanımı:
Öğrencilerin sınıf öğretmeni tarafından belirtilen davranış sorunlarına ilişkin, sınıf öğretmenine yöntemler önermek, öğretmen ile iş birliği yapmak, yöntemlerin çocuğun davranışı üzerindeki etkisi ve çocukta yarattığı değişimi öğretmen ile birlikte değerlendirmek.
Çocukların gelişimsel özelliklerini daha iyi tanıyabilmek için objektif değerlendirme araçları ile değerlendirmeler yapmak. Öğretmenlerin portfolyo için hazırladıkları gelişimsel değerlendirme listeleri ile psikolog tarafından değerlendirilen gelişimsel değerlendirme ölçeği arasında uyumu incelemek, çocukların gelişim raporlarını hazırlamak.
Psikolojik değerlendirme testleri uygulamak.
Çocuğu hakkında bireysel olarak danışmak isteyen ailelere danışmanlık yapmak.
Uygulama alanı olarak aileden gelen talep doğrultusunda, çocuğun içinde bulunduğu gelişimsel dönemin özelliği göz önünde bulundurularak, desteğe ihtiyaç duyan çocuğun bilişsel, sosyal, dil, duygusal gelişimleri takip edilerek çocukla bireysel destek çalışmaları yapmak.
Uygulama alanı olarak dil gelişimi ve konuşma bozukluğu olan çocuklarla ailenin talebi doğrultusunda konuşma terapisi seansları uygulamak.
Psikoterapötik desteğe ihtiyacı olan çocuklara oyun terapisi uygulamak.