1997 yılında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Başasistanlığa atandıktan sonra, 1998-1999 tarihlerinde, Toronto Üniversitesi Tıp Fakültesinde, Prof. Dr. Charles Tator ile “research fellow” olarak “omurilik yaralanması ve omurilik rejenerasyonu” çalıştı. Kanada dönüşü 1999 yılında, Sağlık Bakanlığı tarafından, Sahra Hastanesi kurmak ve Kızılay ile birlikte çalışmak üzere, iki ay süre ile Hakkari Şemdinlide görevlendirildi. Bu görevi takiben 1999 Marmara Depreminde çalışmak üzere gönüllü görev aldı.
2004 yılında Nöroşirurji Doçenti oldu. 2000-2005 yılları arasında, Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde İleri Nörolojik Bilimler doktorasını tamamlayarak 2005 yılında Bilim Doktoru (PhD) ünvanını aldı. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde Nöroşirurji ve Hematoloji Klinikleri ile birlikte insan omurilik yaralanmasında otolog kök hücre tedavisi projesine katıldı. 2009 yılında çalışmakta olduğu Ankara Numune Hastanesinde 1. Nöroşirurji Kliniği Şef Yardımcılığına atandı.
2010 yılına kadar görev yaptığı bu hastanede kranial, spinal, pediatrik, travma ve vasküler nöroşirurji gibi kompleks vakaların operasyonlarını yönetti ve eşlik etti. Kompleks spinal cerrahi ameliyatlarının geliştirilmesi için Ankara Üniversitesi Anatomi Anabilim Dalında ve Ankara Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi araştırma laboratuarlarında akademik araştırmalarını sürdürdü.
Omurilik yaralanması ve spinal anatomi araştırmaları ile 2000 yılında Acıbadem Hastanesi Tıp Araştırma Ödülü birinciliği, 2001 Yılında Türk Nöroşirurji Derneği Dr. Mahir Tevruz Bilimsel Araştırma Ödülü, Tübitak ve Beyin Araştırma Derneği Wheyt Ödülünü, 2002 yılında Türk Nöroşirurji Derneği Hamit Ziya Gökalp Genç Nöroşirurjiyen Araştırma Ödülü İkinciliği, 2004 yılında Türk Nöroşirurji Derneği, Yıldız Yalçınlar Bilimsel Araştırma Ödülünü gibi pek çok ödül kazandı.
2010 yılında Yakındoğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesini Hacettepe Üniversitesi rehberliğinde kurmak üzere Kıbrıs’a gitti ve Profesörlüğe atandı. 2010-2015 yılları arasında KKTC’de Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Anabilim Dalı Başkanı ve Üniversite Eğitim ve Araştırma hastanesi Kurucu Başhekim Vekili görevlerinde bulundu.
Türk Nöroşirurji Dergisi ve Turkish Neurosurgery dergilerinde 2000-2001 yıllarında yayına hazırlama kurulunda görev aldı. 2001-2006 yıllarında Türk Nöroşirurji Dergisi ve Turkish Neurosurgery dergilerinde editör yardımcılığı yaptı. 2002-2003 dönemi Türk Nöroşirurji Derneği Genç Nöroşirurjiyenler Komitesi Başkanlığı yaptı. 2003-2009 tarihleri arasında Türk Nöroşirurji Derneği Spinal ve Periferik Sinir Cerrahi Grubu Yönetim Kuruluna seçildi. 2013 yılında Türk Nöroşirurji Derneği Spinal ve Periferik Sinir Cerrahi Grubu Yönetim Kuruluna tekrar seçildi. 2015 yılında Türk Nöroşirurji Derneği Spinal ve Periferik Sinir Cerrahi Grubu Yönetim Kurulu Başkanı oldu. 2018 yılında Türk Nöroşirurji Akademisi Yönetim kuruluna seçildi.
2015 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirurji Anabilim Dalına atandı ve Anabilim Dalı Başkanlığına seçildi. Aynı tarihlerde atandığı Nörolojik Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü görevlerini üstlendi. 2018 yılında Anabilim Dalı Başkanlığı görevi sona erdi. 2019 yılında emeklilik süresinin dolması üzerine, sürdürmekte olduğu Nörolojik Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü ve Tıp Fakültesindeki Öğretim Üyeliği görevlerinden emekli olarak ayrıldı. Marmara Üniversitesinde bulunduğu süre içersinde skolyoz ve kifoz gibi spinal deformite cerrahisi, torakoskopik spinal cerrahi ve sakrum tümörleri cerrahisi gibi kompleks spinal cerrahi çalışmalarında bulundu. Omurilik yaralanmasında kök hücre tedavisi ve rejenerasyon konusunda deneysel çalışmalar ve araştırmalar yaptı. Halen Başkent Üniversitesinde ve özel kliniğinde, ulusal ve uluslararası akademik çalışmaları ile klinik pratiğini ve ameliyatlarını sürdürmektedir.
Ulusal ve uluslararası pek çok kurs ve toplanıda eğitmen ve konuşmacı olarak görev almış, bu toplantılarda 100’ün üstünde davetli konuşmacı olmuş ve konferans vermiştir. Uluslararası 65, ulusal 35 akademik yazısı, 7 kitap editörlüğü, 52 kitap bölümü vardır. Uluslararası toplantılarda 5, ulusal toplantılarda 22 organizasyon komitesi görevi olmuştur.
Türk tabipler Birliği, Kıbrıs Türk tabipler Birliği, Türk Nöroşirurji Derneği, Türk Omurga Derneği, EUROSPINE, AO Spine, Türk Nöroşirurji Akademisi üyelikleri mevcuttur.